preskoči na sadržaj

Poljoprivredna škola Zagreb

 > Naslovnica
Vijesti

Studijsko putovanje u Poljsku

Autor: Anita Hmura, 1. 10. 2015.

      Petnaest članova radne skupine projekta Agroturistički inovativni menadžment od 7. do 11. rujna 2015. godine boravilo je na studijskom putovanju u Poljskoj.


Strukovna škola u Krakowu Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Wincentego Witosa w Giebułtowie bila je domaćin članovima radne skupine tijekom njihovog studijskog putovanja u Poljskoj.Domaćini su nas vrlo gostoljubivo dočekali u svojoj ustanovi i tom prigodom predstavili su sustav strukovnog obrazovanja u Poljskoj i detaljno nas upoznali s moderniziranim kurikulumom škole. Istaknuli su važnost agropoduzetništva kao važne kompetencije koju stječu njihovi učenici, objasnivši kako je u školski kuriklum ugrađeno agropoduzetništva i na koji način učenici u zanimanju Tehničar agrobiznisa stječu znanja i vještine potrebna za tržište rada.


Nakon toga uslijedila je diskusija između predstavnika škole domaćina i članova radne skupine s ciljem prijenosa primjera dobre prakse i iskustava iz poljskih i hrvatskih strukovnih škola.


Tijekom boravka na studijskom putovanju, škola domaćin organizirala je članovima radne skupine posjet na četiri obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Riječ je o vrlo uspješnim gospodarstvima koja se bave agroturizmom i intenzivnom biljnom i stočarskom proizvodnjom. Vlasnici gospodarstava istaknuli su gostima važnost poduzetništva za razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u Poljskoj kao i mogućnosti povlačenja financijskih sredstava iz EU fondova.
Tijekom boravka u Poljskoj, članovi radne skupine, u organizaciji škole domaćina, posjetili su kulturno – povijesne znamenitosti grada Krakowa, National Park Ojców, Prirodoslovni muzej u Ojcówu , Rudnik soli Wieliczka i Wadovice, rodno mjesto pape Ivana Pavla II.

Članovi radne skupine izrazili su iznimno zadovoljstvo studijskim putovanjem u Poljsku, uvjereni da će stečena znanja o agropoduzetništvu, dobivena u strukovnoj školi te na gospodarstvima, uspješno implementirati u inovativni modul „Menadžment u agroturizmu“.
Na studijskom putovanju u Poljskoj sudjelovali su:

mr.sc.Marica Berdik ravnateljica i profesori  Ivica Marinić, Anita Salopek,  Željka Tolić, Manda Pepić, Nikola Tomljenović, Marija Bošnjak, Tatjana Brkić i Lucija Baškarić – Poljoprivredna škola, Zagreb
Dinka Ivanović, ravnateljica i profesorice Vlatka Stranjik i Ksenija Škorić – Ekonomska i turistička škola Daruvar
Dragica Zadro, ravnateljica i profesori Maja Erak i Ivica Vištica – Poljoprivredno tehnička škola Opuzen


Priloženi dokumenti:
11215063_10204917787011962_2799089152444073508_n.jpg (102.85 KB)


e-Dnevnik

        E-DNEVNIK ZA UČENIKE

   E-DNEVNIK ZA

NASTAVNIKE

Raspored zvona

NAŠI EU PROJEKTI

                                                                                      

Agroturistički inovativni menadžment

Izašao novi broj Izidora 2016/2017.god.!

 poljoprivrednaskolazg@psz.hr 

Pratite nas na youtube kanalu

Pratite nas na Facebook stranici

 

Izobrazba o pesticidima

 TEČAJ ODRŽIVE UPORABE PESTICIDA 

PRIJAVE U TIJEKU

Prijevoz učenika

 

  

  

   

    

       

     

    

    

    

linkovi
CMS za škole logo
Poljoprivredna škola Zagreb / Gjure Prejca 2, HR-10040 Zagreb / ss-poljoprivredna-zg.skole.hr / ured@ss-poljoprivredna-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju